Startkit för ölbryggning

Startkit för biab (brew in a bag) metoden som är den absolut enklaste metoden att brygga öl. Detta startkit för ölbryggning är perfekt för dig som funderat på att börja brygga öl. Observera att inga ingredienser för själva ölbryggningen ingår i startkiten.  Startkiten innehåller all utrustning du behöver för att komma igång att brygga öl på ett enkelt sätt.

 

Vi har två olika start kit att välja mellan antingen starkit standard där det ingår en gryta av standardmodell

eller startkit lyx där grytan är en heavy duty brewkettle med fast monterad termometer och kulventil samt fungerar på alla värmekällor inklusive induktion

 

Kitten innehåller följande

1x Rostfri gryta med lock av vald storlek. Vid lyxkitten är grytan av rejälare modell med tappkran och termometer monterat

1x Biab påse passande det valda kittets storlek

2x Humlepåsar

1x mäspaddel i plast

1x termometer flytande eller fast monterad beroende på val av kit

1x Hydrometer för mätning av vört

1x Mätglas i plast

1x flaskfyllare med fjäder

1x Autosiphon pumphävert med 1m PVC slang

1-3 Jäshinkar i plast 30L beronde på storlek av kittet

1-3 Jäsrör till jäshink beronede på storlek av kittet

1x kapsyler 250st

1x kapsylapparat

 

För storlekarna 50,70 och 100 liter krävs mer energi än de flesta spisar klarar av att ge därför rekommenderar vi att ni även beställer antingen en gasolbrännare eller en induktionshäll som ni kan hitta under "gasolbrännare och övrig uppvärmning"

 

Vi rekomenderar även att ni väljer att få en kulventil monterad på grytan vid val av startkit standard för att underlätta avtappning av den heta vörten.

Startkit Lyx

Startkit standard